De moderne en frisse Beauty & Care kliniek in het Stadshart van Zoetermeer.

Nekklachten laten verhelpen

Praktijk Ayla

Nekklachten komen vaker voor dat je denkt, zoals nekpijn, zere schouders of een stijve nek. Soms gaat het samen hoofdpijn, migraine, concentratieproblemen, duizeligheid en/of tintelingen. Soms ontstaat dit spontaan of het komt geleidelijk op. Soms is het zo erg dat je niet meer kunt functioneren. Heb je nekklachten, wacht dan niet zo lang, want er is niets ergers als je niets meer kunt.

Waardoor ontstaan nekklachten?

Nekklachten kunnen verschillende oorzaken hebben

Langzaam opbouwende oorzaken:

Over het algemeen bouwt de nekklacht zich ongemerkt op door spanning die je met je meedraagt. De druk in deze maatschappij ligt soms erg hoog om maar aan de eisen te voldoen. Ook energetisch kun je van alles op je nek meedragen. Denk aan een groot verantwoordelijkheidsgevoel waardoor je steeds meer hooi op je vork neemt. Ook oude gebeurtenissen of trauma’s die niet goed verwerkt zijn veroorzaken extra veel spanning in de nekspieren.

Acute oorzaken:

Nekklachten kunnen ook veroorzaakt worden door erge druk van buiten af. Denk hier aan bijvoorbeeld een auto-ongeluk waarbij een whiplash ontstaat. Maar ook door een verkeerde beweging en of ademhaling kunnen spieren spontaan vast komen te zitten.

Hier zul je niet zo snel aandenken:

Aan je nekspier hangt nog veel meer vast, zoals je armen. Doordat deze spieren steeds onder druk staan verkrampen deze spieren. Zo krijgen de ruimtes tussen de nekwervels minder ruimte, worden de zenuwbanen afgekneld en ontstaat bijvoorbeeld het carpaal tunnelsyndroom, nekhernia en slijmbeursontstekingen. Dit geeft extra druk op schouders, de bovenrug en het straalt verder uit naar onderrug. Het kan zelfs gevolgen hebben voor je heupen, knieën en enkels.

Wil jij weer soepel kunnen bewegen en ontspannen? Loop er niet te lang mee. Vul het reactieformulier in, mail me info@praktijk-ayla.nl of bel me 06-27119950.

Contactgegevens Praktijk Ayla

Amsterdamstraat 3
2711 GX Zoetermeer

079-3031714
06-27119950
info@praktijk-ayla.nl

Neem contact op voor een afspraak